Kuva: bit.ly/YUtTlg
Kuva: bit.ly/YUtTlg

Sinitetra (Boehlkea fredcochui) on tetrojen heimoon kuuluva kalalaji. Luonnossa sinitetraa esiintyy Perun Amazonin jokialueilla.

Sinitetra on melko rauhallinen parvikala. Sen parvessa tulisi olla vähintään 6-8 yksilöä, mutta suuremmat parvet ovat niiden mieleen.

Sinitetrat saattavat näykkiä muiden kalojen eviä, erityisesti ruokinnan aikaan tai jos ne ovat liian pienessä parvessa. Sitä ei suositella samaan akvaarioon suurieväisten ja hitaiden kalojen kanssa, mutta muutoin sinitetra sopii mainiosti seura-akvaarioon.

Ulkonäkö

Sinitetra kasvaa noin 5 cm:n mittaiseksi. Naaraat ovat koiraita hieman pulleampia ja ne ovat väriltään haaleampia.

Yleisväritykseltään kala on metallinsininen. Väritys näkyy selkeiten lähellä pyrstöä, etuosassa se on puolestaan haaleampaa.

Hoito ja elinympäristö

Sinitetrat viihtyvät parhaiten vedessä, jonka lämpötila on 22-27 °C. pH-arvoltaan veden tulisi olla noin 5,5-7,5. Veden tulisi olla pehmeää tai keskikovaa, korkeintaan 15 °dH. Veteen kannattaa mahdollisuuksien mukaan lisätä turveuutetta.

Sinitetra arvostaa melko kookasta akvaariota, jonka tulisi olla pituudeltaan vähintään 90 cm. Akvaariossa tulisi olla tilaa uimiseen sekä runsaasti kasveja.

Sinitetra hyväksyy useimmat sille tarjotut ruoat, joten sitä voi ruokkia mm. hiutaleilla sekä elävillä tai pakastetuilla ravintoeläimillä. Kalalle kannattaa tarjota myös kasvipitoista ruokaa.

Lisääntyminen

Kalan viljely onnistuu samaan tapaan kuin muidenkin pikkutetrojen. Erillisen kutuakvaarion käyttö on suositeltavaa. Kutuakavarioon asetetaan sopivat vanhemmat, jotka poistetaan sieltä kudennan tapahduttua. Poikasia voidaan ruokkia aluksi likoeläimillä ja hieman myöhemmin esimerkiksi artemian toukilla.

Sinitetra (Boehlkea fredcochui)

Updated on 2018-05-22T14:17:19+00:00, by attetude.