Kuva: bit.ly/17cZ9Q6
Kuva: bit.ly/17cZ9Q6

Sinineontetra (Paracheirodon simulans) on tetrojen heimoon kuuluva kalalaji, joka elää luonnossa Etelä-Amerikan Rio Negro- ja Orinoco-joissa. Sinineontetra on viime vuosien aikana tullut myös suosituksi akvaariokalaksi.

Pienen kokonsa vuoksi sinineontetra sopii hieman huonosti seura-akvaarion. Se on arka kala, joten se viihtyy seura-akvaariossa parhaiten muiden pienikokoisten ja suhteellisen rauhallisten kalojen kanssa.

Sinineontetra on parvikala, joten niitä tulisi asettaa yhteen akvaarioon vähintään 8-10 kappaletta. Tätä suuremmat parvet ovat kuitenkin sen mieleen.

Ulkonäkö

Sinineontetra jää varsin pienikokoiseksi, ja aikuiset yksilöt ovatkin usein vain 2-3 cm:n mittaisia. Naaraat ovat hieman koiraita pulleampia.

Ulkonäöltään sinineontetra muistuttaa paljon tavallista neontetraa. Sen ruumista halkoo kirkas neonraita, jonka alapuolella on havaittavissa hieman oranssia väritystä.

Hoito ja elinympäristö

Veden tulisi olla lämpötilaltaan noin 23-27 °C. Mieluisin veden pH-arvo on noin 5,5-6,5. Veden tulisi olla hyvin pehmeää, korkeintaan 8 °dH. Erityisesti luonnosta pyydystetyt yksilöt ovat hyvin tarkkoja vesiolosuhteistaan, joten veden laatuun ja akvaarion ylläpitoon tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Sinineontetrojen akvaario voi olla melko pienikokoinen, ja jo noin 50 litran kokoiseen akvaarioon voi asettaa parven. Akvaariossa tulisi olla suhteellisen runsaasti kasveja.

Sinineontetralle tulisi ruokkia tarpeeksi pienikokoista ruokaa. Pienikokoiset hiutaleet ovat hyvää ravintoa sinineontetralle, kuten myös esimerkiksi artemian toukat.

Lisääntyminen

Lisääntyminen tapahtuu samaan tapaan kuin useimmilla muilla pikkutetroilla. Erillisen kutuakvaarion käyttö on suositeltavaa, jonne asetetaan joko pari tai useampia kaloja. Vanhemmat tulisi poistaa akvaariosta kutemisen jälkeen, jotta ne eivät söisi munia. Poikasia tulisi aluksi ruokkia likoeläimillä.

Sinineontetra (Paracheirodon simulans)

Updated on 2018-05-22T14:17:18+00:00, by attetude.