Kuva: bit.ly/WzoVLc
Kuva: bit.ly/WzoVLc

Korutetra (Hyphessobrycon bentosi) on Etelä-Amerikan Guyanan Amazonin osista kotoisin oleva tetrakalojen heimoon kuuluva parvikala. Korutetrat sijoittuvat akvaariossa mielellään melko lähelle pohjaa, minne ne muodostavat pieniä reviireitä.

Korutetra vaatii viihtyäkseen vähintään kuuden kalan parven, mutta tätä suurempi parvi on sille mieluisa, ja korutetra voikin usein paremmin mitä suuremmassa parvessa se elää. Korutetra viihtyy hyvin seura-akvaariossa. Se saattaa kuitenkin näykkiä hitaasti uivia ja pitkäeväisiä kaloja.

Koiraat sattavat ottaa mittaa toisistaan levittelemällä eviään, mutta eivät näin tehdessään satuta toisiaan. Yleisesti ottaen korutetra on kuitenkin rauhallinen kala.

Ulkonäkö

Korutetra kasvaa noin 4-5 cm pitkäksi. Kala on perusväriltään harmaanhopeinen. Sen selkäevä on musta, ja naarailla tämän selkäevän kärjessä on vaalea pilkku. Selkäevä muistuttaa muodoltaan hieman hain evää. Korutetran muut evät ovat väriltään punaisia.

Hoito

Korutetralle sopiva veden lämpötila on noin 23-28 °C. Veden tulisi olla pH-arvoltaan 6-7,5. Veden tulisi olla joko pehmeää tai keskikovaa.

Korutetran akvaarion tulisi olla aivan minimitilavuudeltaan vähintään 100 litraa ja sen pituuden tulisi olla vähintään 70 cm, jotta korutetrat mahtuvat liikkumaan kunnolla. Korutetra pitää akvaariosta, jossa on tumma pohja sekä joka on kasvustoltaan tiheäkasvuinen.

Korutetra on moniruokainen, ja sille kelpaavat laadukkaat kuivaruoat kuten hiutaleet sekä elävät ja pakastetut eläimet.

Lisääntyminen

Korutetra kutee vain pehmeässä vedessä. Erilliseen kutuakvaarioon asetetaan kuteva pariskunta, joka poistetaan heti kun kuteminen on päättynyt. Poikaset kuoriutuvat hieman yli vuorokauden kuluttua ja lähtevät vajaan viikon kuluttua uimaan.

Korutetra (Hyphessobrycon bentosi)

Updated on 2018-05-22T14:17:14+00:00, by attetude.