Kuva: bit.ly/16H2R46
Kuva: bit.ly/16H2R46

Intiaaninsulka (Pristella maxillaris) on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva tetrakaloihin kuuluva kalalaji. Sitä esiintyy luonnollisesti Amazonilla ja Oriconojoessa sekä sen lähialueilla. Muista tetrakaloista poiketen se sietää myös hieman suolaista vettäkin.

Intiaaninsulka on tyypillinen tetrakala siinä mielessä, että se pitää parvessa elämisestä. Parvessa tulisi olla vähintään 6 kalaa, mutta kalalle olisi mieluisaa, että parven koko olisi vähintään 10 kalaa. Intiaaninsulka sopii hyvin seura-akvaatioon.

Ulkonäkö

Intiaaninsulka on melko pienikokoinen kala, kasvaen yleensä noin 4,5-5 cm pitkäksi. Naaras on hieman koirasta pulskempi, kutemaan kykenevillä naarailla pulskeus näkyy vielä selkeämmin. Koiraat ovat puolestaan väritykseltään hieman naaraita kirkkaampia.

Intiaaninsulka on perusväriltään hopeinen. Sen evät ovat vaaleita lukuunottamatta niissä olevaa mustaa aluetta.

Hoito ja elinympäristö

Sopiva veden lämpötila intiaaninsulalle on noin 24-26 °C. Veden tulisi olla pH-arvoltaan 6-7,5. Se kestää suhteellisen kovaakin vettä, ja dH-arvo voi olla sille jopa 20, joskin olisi suositeltavaa että vesi ei olisi aivan näin kovaa.

Intiaaninsulka viihtyy akvaariossa jossa on runsaasti kasvustoa sekä tummahko pohjaväri. Akvaarion tulisi olla vähintään noin 60 cm pitkä.

Intiaaninsulka on melko kaikkiruokainen, eli sille voi syöttää hiutaleita kuin eläviä tai pakastettuja hyönteisiäkin. Luonnossa ne syövät lähinnä hyönteisiä, joten ne ovat mieluisa lisä sen ruokavalioon.

Lisääntyminen

Intiaansulkaa voidaan viljellä erillisessä kutualtaassa. Kutualtaassa veden tulisi olla melko pehmeää ja siellä tulisi olla hienoliuskaisia kasveja. Sopiva lämpötila kutualtaalle on noin 25 °C. Poikaset pärjäävät aluksi hyvin artemian toukilla.

 

Intiaaninsulka (Pristella maxillaris)

Updated on 2018-05-22T14:17:13+00:00, by attetude.