Kuva: bit.ly/16MNIOJ
Kuva: bit.ly/16MNIOJ

Kardinaalikala (Tanichthys albonubes) on luontaisesti Kiinan alueella elävä särkikalojen heimoon kuuluva kalalaji. Kardinaalikalaa ei tulisi sekoittaa kardinaalitetraan.

Kardinaalikala on parvikala, jonka parvessa tulisi olla vähintään 6 kalaa, mutta vähintään noin 10 kalan parvi olisi suotavaa. Liian pienessä parvessa kalat saattavat muuttua aggressiivisiksi. Kardinaalikala sopii hyvin seura-akvaarioon, kunhan muut kalat eivät ole liian isoja syödäkseen kardinaalikaloja.

Kardinaalikala viihtyy akvaarion ylä- ja keskiosassa, joskin välillä ne saattavat tehdä retkiä myös alemmille vesitasoille.

Ulkonäkö

Kardinaalikala on melko pienikokoinen, täysikasvuiset kardinaalikalat ovat noin 4 cm:n mittaisia. Naaraat ovat hieman koiraita pulskempia ja kookkaampia.

Kalaa halkoo musta vaakasuuntainen raita, jonka yllä on heikommin erottuva vaaleanpunainen raita. Musta raita kulkee kalan silmästä pyrstöevän tyvessä olevaan mustaan täplään saakka. Pyrstössä olevaa läikkää ympäröi punainen alue.

Hoito ja elinympäristö

Kardinaalikalalle sopiva veden lämpötila on noin 17-24 °C. Lisälämmitystä ei siis välttämättä akvaarioon tarvita. Veden pH-arvon tulisi olla 6,5-7,5. Veden tulisi olla kovuudeltaan pehmeää tai keskikovaa.

Kardinaalikala arvostaa korkeita kasveja, jotka ympäröivät akvaarion sivuja. Keskellä tulisi olla riittävästi uimatilaa. Akvaarion tulisi olla vähintään 50 cm pituinen.

Kardinaalikala on monipuolinen ruokailija, joten sitä voi syöttää mm. hiutaleilla sekä elävillä tai pakastekuivatuilla eläimillä.

Lisääntyminen

Kardinaalikalaa on varsin helppo lisätä. Lajiakvaariossa se lisääntyy kuin aivan itsestään, jos olosuhteet ovat vain kalalle mieluisat. Kardinaalikala ei syö omia mätimuniaan.

Kardinaalikala (Tanichthys albonubes)

Updated on 2018-05-22T14:17:01+00:00, by attetude.