Kuva:bit.ly/YIAnEv
Kuva:bit.ly/YIAnEv

Hopeabarbi (Barbonymus schwanenfeldii) on Kaakkois-Aasiassa luontaisesti elävä särkikalojen heimoon kuuluva kalalaji.

Hopeabarbi on suurikokoinen kala, jonka vuoksi ne tarvitsevat paljon elintilaa. Suuresta koostaan huolimatta hopeabarbi on parvikala, joita tulisi yhteen akvaarioon sijoittaa vähintään 6 yksilöä, jotta kalat pystyisivät käyttäytymään mahdollisimman luontaisesti.

Hopeabarbi sopii seura-akvaarioon, kunhan muut lajit valitaan oikein. Parhaiten hopeabarbi pystyy elämään melko rauhallisten ja samankokoisten kalalajien kanssa.

Ulkonäkö

Hopeabarbit kasvavat noin 30-35 cm:n mittaiksi. Ruumiinmuodoltaan ne ovat litteitä ja muisuttavat lahnaa. Aikuiset naaraat ovat usein hieman koiraita pulleampia, etenkin silloin kun ne ovat valmiita kutemaan.

Väritykseltään hopeabarbi on hopeanhohtoinen. Sen evät ovat punaisia. Evissä saattaa näkyä erilaisia kuvioita.

Hoito ja elinympäristö

Sopiva veden lämpötila hopeabarbeille on noin 22-25 °C. pH-arvoltaan veden tulisi olla 6-8. Veden tulisi mieluiten olla pehmeää tai keskikovaa.

Hopeabarbi vaatii paljon tilaa elääksen. Kalaa ei suositella pidettäväksi alle 700 litran kokoisessa akvaariossa. Pituudeltaan akvaarion tulisi olla vähintään noi 220 cm:n mittainen. Luonnossa hopeabarbi elää melko runsaasti virtaavissa joissa, joten se arvostaa myös akvaariossa tämäntyyppistä ympäristöä.

Hopeabarbi on melko monipuolinen syöjä, joten sitä voidaan ruokkia mm. hyvälaatuisilla hiutaleruoilla sekä elävillä tai pakastetuilla eläimillä. Se arvostaa, että sen ruokavaliossa on myös kasvipohjaisia aineksia.

Lisääntyminen

Hopeabarbin lisääminen kotiakvaariossa on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. Eräät viljelijät ovat onnistuneet tässä hormonien avustuksella.

Hopeabarbi (Barbonymus schwanenfeldii)

Updated on 2018-05-22T14:17:01+00:00, by attetude.