Kuva: bit.ly/10QIZw8
Kuva: bit.ly/10QIZw8

Pisamapallokala (Monotrete abei) on pallokalojen heimoon kuuluva kalalaji. Luonnossa pisamapallokaloja elää Kaakkois-Aasian Mekong-.joessa. Akvaariokalana pisamapallokala on vielä suhteellisen harvinainen, mutta sen suosio on yleistymään päin.

Pisamapallokalat ovat aggressiivisia ja reviiritietoisia kaloja, joten niiden pitäminen seura-akvaariossa voi olla melko hankalaa. Ne liikkuvat pääosin iltaisin ja öisin. Pisamapallokalat ovat aktiivisia kaloja, jotka liikkuvat paljon ja joita on mielenkiintoista seurata.

Ulkonäkö

Pisamapallokalat kasvavat noin 10 cm:n mittaisiksi.

Väritykseltään pisamapallokala on vaaleanruskea. Pohjavärityksen päällä on tummempia pilkkuja. Pilkut saattavat joillakin yksilöillä vaikuttaa väriltään jopa oransseja. Kyljen takaosassa on havaittavissa punianen täplä. Värityksen sävy saattaa muuttua kalan mielialan mukaan.

Hoito ja elinympäristö

Veden tulisi olla lämpötilaltaan noin 23-26 °C. Sopiva veden pH-arvo on noin 6-7,5. Kovuudeltaan veden utlisi olla mieluiten melko pehmeää.

Akvaarion tulisi olla melko kookas, sillä pisamapallokalat ovat aktiivisia ja liikkuvia kaloja. Akvaariossa tulisi olla hyvä suodatus, sillä pisamapallokaloilla on tapana sotkea akvaariota. Akvaariossa tulisi olla luola tai jokin suojaisa paikka, johon pisamapallokala voi vetäytyä suojaan rauhoittumaan.

Pisamapallokala syö pääosin eläviä ja pakastettuja ravintoeläimiä. SIlle tulisi ruokkia myös kovakuorisia eläimiä, kuten kotiloita, jotta sen hampaat pysyisivät hyvässä kunnossa. Liian pitkäksi kasvaneet hampaat saattavat vaikeuttaa sen syömistä.

Lisääntyminen

Pisamapallokalan lisääntymisestä akvaariossa ei ole varmaa tietoa, ja voi olla, että sen lisääminen tavallisessa kotiakvaariossa voi olla vaikeaa.

 

Pisamapallokala (Monotrete abei)

Updated on 2018-05-22T14:16:57+00:00, by attetude.