Akvaarion hankinta on suuri päätös, sillä sen hoito vaatii aikaa, ja elävien eläinten kanssa ei tulisi koskaan leikkiä. Akvaario on kuitenkin mukava lisä kotiin, sillä se on kaunis sisustuselementti ja tietyllä tapaa helppohoitoinen ystävä- ja lemmikkikokoelma.

Tutustu kirjallisuuteen

Aloittelevan akvaarioharrastajan kannattaa tutustua akvaarioihin tarkemmin kirjallisuuden avulla. Kirjavalikoima on laaja, ja niistä saa kaiken tarvittavan tiedon akvaarion hankinnasta.

Muutama kirja, joita voimme suositella, ovat BookPlus-verkkokirjakaupasta saatavat Markku Varjon Akvaarion perusopas sekä Peter Beckin Akvaariokäsikirja. Näiden kirjojen avulla pääset sisälle akvaarioiden maailmaan sekä saat tarvittavat perustiedot akvaarion hankinnasta, kalojen valinnasta sekä akvaarion huollosta.

Käytettynä vai uutena?

Akvaariota ostaessa on hyvin mahdollista saada akvaariotarvikkeet edullisesti käytettynä. Monet harrastajat lopettavat harrastuksen tai siirtyvät uuteen akvaarioon, joten verkon erilaisia kauppapalstoja kannattaa seurata. Toisaalta aloittelijan on ehkä helpompi ostaa tarvikkeet täysin uutena, sillä näin voi olla ainakin varma niiden hyvästä kunnosta, eikä heti ensimmäisenä tarvitse vaihtaa altaan silikoneja uusiin vuotojen vuoksi.

Myös kalat on mahdollista saada joltakin toiselta harrastajalta. Jos ostat paketin, jossa on mukana sekä akvaario että kalat, varmista että akvaario on varmasti tarpeeksi suuri kaikille siellä oleville eläimille. Jos akvaarion koko vaikuttaa pieneltä kalojen määrään verrattuna, voit  toki tarttua tarjoukseen ja etsiä uuden kodin ylimääräisille kaloille.

Asiantuntevaa apua

Asiantuntevaa apua akvaarioharrastukseen löytyy paljon. Verkossa on aktiivinen ryhmä akvaarioharrastelijoita, ja foorumeille kannattaakin kirjoittaa avun tarpeessa. Myös akvaariotarvikkeita myyvistä liikkeistä saat apua akvaario-ostoksia tehdessäsi.

Hankinta

Updated on 2018-05-22T14:16:49+00:00, by attetude.